Laurent Perrier Ultra Brut Champagne

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Frankrijk, Champagne
Druivensoort
Chardonnay, Pinot Noir
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Voorgerecht, Vlees, Vis, Oesters, Schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een champagnehuis van faam en formaat! Zijn twee dochters Stéphanie en Alexandra hebben de leidende rol met veel succes van hun vader overgenomen. Laurent-Perrier is een autoriteit op het gebied van roséchampagne en zowel de Cuvée Rosé Brut als de Grand Siècle Alexandra Rosé Millésimé zijn de onbetwiste visitekaartjes.

KLIMAAT & TERROIR Een koel klimaat met kalkrijke bodems VINIFICATIE Méthode Champenoise; tweede gisting van de wijn op fles. Daarna 4 jaar rijping op de lie. Geen toevoeging van “liqueur d’expédition”. DRUIVEN chardonnay, pinot noir ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK De Ultra Brut is kristalhelder van kleur. Intens en complex van smaak. De onverzadigbare, krokante frisheid van de wijn en zijn harmonieuze evenwicht maakt deze wijn een topper. SERVEERSUGGESTIE De allermooiste combinatie is die met Zeeuwse oesters. WEETJE De druiven komen uit 15 zuidelijke grand- en premier cruwijngaarden en worden alleen in warmere jaren gemaakt. Daardoor hebben de druiven een hoger suikergehalte en lagere zuren waardoor de wijn mooi in balans is zonder dosage.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.