De druiven voor deze Reserve komen van veertig tot vijftig jaar oude stokken op middelmatig vruchtbare percelen langs de Andes. De vruchtjes worden met de hand geplukt en bij aankomst in de wijnmakerij ontsteeld en gekneusd. Tijdens het 'bloeden' ontsnapt een deel van het sap zodat de concentratie schilextract in de overgebleven most hoog is. Gedurende vijf dagen weekt dit mengsel van schillen, pitjes en vruchtvlees in bij een bewust laag gehouden temperatuur van tien tot twaalf graden Celsius.
Na persing kan de eerste fermentatie bij een hoge temperatuur op tank tot een goed einde komen. Als de malolactische gisting aanvangt wordt de wijn overgestoken op vat waarin het proces verder plaatsvindt. Hamersma.
Na veertien maanden rijping op 85 propcent Frans en vijftien procent Amerikaans eiken wordt de wijn gebotteld. Die is dan donkerpaars gekleurd, krachtig en geconcentreerd met stevige aroma's van bramen, zwarte bessen, pruimen, chocola, mokka, leer en teer.
Zijn ferme ronde structuur en zachte tannines maken hem - geschonken op achttien graden Celsius - bijzonder geschikt als begeleider van wild en gevogelte, stevig vlees met paddestoelen en blauw geaderde kazen. Nu op dronk, bij voorkeur consumeren binnen zes jaar na de oogst. Hamersma
Stevige aroma's van bramen, zwarte bessen, pruimen, chocola, mokka, leer en teer.
Zijn ferme ronde structuur en zachte tannines maken hem - geschonken op achttien graden Celsius - bijzonder geschikt als begeleider van wild en gevogelte, stevig vlees met paddestoelen en blauw geaderde kazen. Nu op dronk, bij voorkeur consumeren binnen zes jaar na de oogst.
Malbec
De Malbec druif is een boerse, ronde druivensoort voor rode wijn. Het sap is zacht en heeft een laag zuurgehalte. De Malbec is vooral bekend in de Cahors, waar hij Auxerrois of Cot heet en volle, tannine-rijke wijnen geeft. In Argentinië is de druivensoort veel aangeplant en geeft hij goede, rijke oogsten. In de druif vindt men de geur en smaak van gedroogd fruit, zwarte bessen en pruimen. In Argentinë is de wijn zacht, in de Cahors meer tannine-rijk.