Viu Manent Malbec Reserva

  • Rode wijn
  • Chili, Colchagua
  • 2015
  • Malbec
  • 17 - 18 graden
  • Hoofdgerecht, Vlees, Rund, Blauwe kazen, Ree
  • Avond / Kaas, Diner, Dessert Zoet
  • 0.75 l
Bestellen
Deze wijn is tijdelijk uitverkocht

Informeer mij wanneer de wijn weer leverbaar is

Beoordeling:

aanbevelen

Probeer ook eens

De druiven voor deze Reserve komen van veertig tot vijftig jaar oude stokken op middelmatig vruchtbare percelen langs de Andes. De vruchtjes worden met de hand geplukt en bij aankomst in de wijnmakerij ontsteeld en gekneusd. Tijdens het 'bloeden' ontsnapt een deel van het sap zodat de concentratie schilextract in de overgebleven most hoog is. Gedurende vijf dagen weekt dit mengsel van schillen, pitjes en vruchtvlees in bij een bewust laag gehouden temperatuur van tien tot twaalf graden Celsius.
Na persing kan de eerste fermentatie bij een hoge temperatuur op tank tot een goed einde komen. Als de malolactische gisting aanvangt wordt de wijn overgestoken op vat waarin het proces verder plaatsvindt. Hamersma.
Na veertien maanden rijping op 85 propcent Frans en vijftien procent Amerikaans eiken wordt de wijn gebotteld. Die is dan donkerpaars gekleurd, krachtig en geconcentreerd met stevige aroma's van bramen, zwarte bessen, pruimen, chocola, mokka, leer en teer.
Zijn ferme ronde structuur en zachte tannines maken hem - geschonken op achttien graden Celsius - bijzonder geschikt als begeleider van wild en gevogelte, stevig vlees met paddestoelen en blauw geaderde kazen. Nu op dronk, bij voorkeur consumeren binnen zes jaar na de oogst. Hamersma