De wijngaard is gelegen op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel en is gericht naar het oosten. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd tussen 15 en 30 jaar. De oogst vindt plaats gedurende de laatste 10 dagen van september en loopt door tot eind oktober.
De amarone is de absolute “koning” van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven, in een speciaal geventileerde ruimte, gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt is waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Hierna worden de druiven geperst en weken de velletjes 15-20 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 36 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles.
In de neus zeer geconcentreerde aroma's van kersen en gedroogd fruit. Aan het gehemelte zijn krachtige rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen, pruimen, gedroogd fruit met een hint van amandelen.
Perfect bij mooie dinergerechten met (rood) vlees, wild, een kaasplateau met (blauw)schimmelkazen of om van te genieten bij de openhaard.
Corvina (Veronese)
De Corvina (Veronese) is een laat rijpende Italiaanse druivensoort voor rode wijn. Deze druivensoort is het belangrijkste ingrediënt voor Valpolicella en Bardolino wijnen. De wijnen zijn zacht en licht en hebben niet veel kleur of tannine. De wijnen zijn echter fruitig en geparfumeerd met aroma's van kersen en bloemen. Het is belangrijk om de opbrengsten te beperken. Corvina is door zijn dikke schil zeer geschikt te om te drogen en zo de basis te vormen voor recioto en amarone omdat de dikke schillen de druivensoort beschermen tegen rot als ze tijdens het drogen ineen schrompelen.
Rondinella
De Rondinella druif is een druivensoort die de tweede viool speelt in de traditionele Valpolicella blenden. De aroma’s verhouden zich tot een-dimensionaal fruit met gemiddelde suiker- en zuurgraden. Rondinella voegt dus vooral wat vulling toe en is niet sterk of interessant genoeg om solo gevinifieerd te worden. De concentratie van apassimento komt Rondinella ten goede.
Schrijf de eerste review