Laurent Perrier Cuvée Rosé Brut

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Frankrijk, Champagne
Druivensoort
Pinot Noir
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
coquiles, Vis, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een champagnehuis van faam en formaat! Zijn twee dochters Stéphanie en Alexandra hebben de leidende rol met veel succes van hun vader overgenomen. Laurent-Perrier is een autoriteit op het gebied van roséchampagne en zowel de Cuvée Rosé Brut als de Grand Siècle Alexandra Rosé Millésimé zijn de onbetwiste visitekaartjes.

KLIMAAT & TERROIR Een koel klimaat met kalkrijke bodems VINIFICATIE De zalmroze kleur wordt verkregen door de saignée methode. De wijn rijpt minimaal 5 jaar op de lie voordat hij op de markt verschijnt. De Cuvée Rosé Brut heeft een dosage van 10 gram per liter. DRUIVEN pinot noir ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK De Cuvée Rosé heeft een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen. Dezelfde rijke vruchtenaroma's komen ook terug in de smaak en de langdurige ronde afdronk. SERVEERSUGGESTIE Heerlijk bij bijvoorbeeld op de huid gebakken kabeljauw met coquille en beurre blanc. WEETJE Uniek aan deze Rosé is dat de kleur ontstaat door inweking van de druivenschillen, waar andere champagnehuizen hun rosé blenden.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.