William Fèvre Chablis Premier Cru Vaillons

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Bourgogne
Druivensoort
Chardonnay
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Kreeft, Schaal- en schelpdieren, Vlees, Varkensvlees
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13%

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

KLIMAAT & TERROIR Semi-continentaal klimaat. De wijngaard heeft een zuidoostelijke expositie. De bodem bevat minder schelpen en meer harde kalksteen. VINIFICATIE De chardonnay wordt vergist op barriques; direct na de malolactische vergisting wordt de wijn overgestoken op roestvrijstaal. DRUIVEN chardonnay ALCOHOL PERCENTAGE 13,00% GEUR & SMAAK De wijn is zacht, mooi aromatisch met aroma’s van bloemen en witte vruchten, zoals peer en appel. SERVEERSUGGESTIE Een verleidelijke en elegante wijn die goed combineert met vis, schelp- en schaaldieren. WEETJE In het stadje Chablis kunt u William Fèvre bezoeken; alle premier cru’s zijn te proeven in het eigen proeflokaal.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.