Domaine A. Cailbourdin Les Cornets Pouilly-Fumé

Smaakimpressie Dit is een wijn voor de liefhebbers van een vol, rijk en mineraal Pouilly-Fumé-type. In het eerste jaar na de oogst blijft de neus nogal gesloten. Na een jaar flesopleg wordt het geduld echter ruim beloond met aroma’s van meidoorn, acaciabloesem, geel of zelfs exotisch fruit (al naar gelang het oogstjaar) en vuursteen. Na enkele jaren extra flesopleg worden de aroma’s wat voller, n...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Gestoofd vlees, Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Vis, Konijn, wild, Milde kazen, Schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Smaakimpressie
Dit is een wijn voor de liefhebbers van een vol, rijk en mineraal Pouilly-Fumé-type. In het eerste jaar na de oogst blijft de neus nogal gesloten. Na een jaar flesopleg wordt het geduld echter ruim beloond met aroma’s van meidoorn, acaciabloesem, geel of zelfs exotisch fruit (al naar gelang het oogstjaar) en vuursteen. Na enkele jaren extra flesopleg worden de aroma’s wat voller, neigend naar kweepeer of rijpe mango. In uitzonderlijke jaren kunnen zich ook paddenstoelen- en truffelnuances ontwikkelen. Op de tong is de aanzet strak, krachtig en vol, met een heel lange finale als toegift.

Vinificatie
In de kelders wordt in de rvs-tanks en bij het bottelen onder neutrale, beschermende omstandigheden gewerkt om elke vorm van vroegtijdige (negatieve) oxidatie te vermijden. De druiven worden onmiddellijk na binnenkomst pneumatisch geperst. Na een natuurlijke klaring laat men de most spontaan gisten om het terroirkarakter te benadrukken. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De jonge wijn rijpt een klein jaar op zijn eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) en wordt het jaar na de oogst gebotteld.

Culinair Advies
In zijn jeugdige jaren lekker bij vis (gebakken forel met amandelen!), schaal- en schelpdieren, salades met vis, licht gerookte vis (paling, zalm) en rauwe vis met dille of groene algen. Na extra flesopleg bij konijn, vleeswaren, gevogelte met dragon etc. Verrukkelijk bij (half)rijpe geitenkaas (Chavignol, Selles-sur-Cher) en witschimmelkazen van koemelk of geitenmelk.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.