Domaine de Chatenoy Pierre Clément Menetou-Salon Cuvée Pierre-Alexandre

De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wij...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn BIO / HVE
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Zeeduivel, Vlees, Kalfsvlees, Schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van MenetouSalon. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Ook natuurlijke gisten en de modernste technieken zorgen voor topkwaliteit. De familie Clément verbouwt uiteraard sauvignon blanc, maar ook een derde pinot noir voor rode wijnen en rosé.

KLIMAAT & TERROIR Het klimaat is gematigd. De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilocalcaire du Kiméridgien. VINIFICATIE Voor deze speciale cuvée worden zeer rijpe druiven, afkomstig van dertig tot vijftig jaar oude stokken, gebruikt. Zo ontstaat een zeer geconcentreerde most. Vergisting vindt vervolgens plaats in eiken vaten waarvan jaarlijks de helft wordt vernieuwd. DRUIVEN sauvignon blanc ALCOHOL PERCENTAGE 13,50% GEUR & SMAAK Zoete sinaasappel, marmelade, honing en vers gesneden bloemen SERVEERSUGGESTIE Volle vis-, witvlees- en schaaldiergerechten alsmede gevogeltelever WEETJE De ‘Pierre Alexandre’ ontwikkelt zich prachtig op fles. Tip: bewaar eens enkele flessen een paar jaar!

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.