Domaine Serge Laloue Sancerre AOC

De druiven worden met grote zorg mechanisch geoogst, waarna ze handmatig worden gecontroleerd en pneumatisch geperst. Na een natuurlijke bezinking van 24 uur op 8 tot 10°C, volgt de gisting in rvs-tanks met temperatuurcontrole (aanvang 16°C, eind 19°C). Na de gisting blijft de jonge wijn op zijn fijne bezinksel (‘lie’) gedurende 3 tot 4 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn geklaard, koud behan...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Groentegerecht, Voorgerecht, Asperges, Vis, Hoofdgerecht, Vlees, Varkensvlees, Kip, gevogelte, Tarbot, Schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

De druiven worden met grote zorg mechanisch geoogst, waarna ze handmatig worden gecontroleerd en pneumatisch geperst. Na een natuurlijke bezinking van 24 uur op 8 tot 10°C, volgt de gisting in rvs-tanks met temperatuurcontrole (aanvang 16°C, eind 19°C). Na de gisting blijft de jonge wijn op zijn fijne bezinksel (‘lie’) gedurende 3 tot 4 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn geklaard, koud behandeld en gefilterd.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.