Domaine Pouderoux Mise Tardive Maury

De druiven komen van een fraaie zuidhelling, met aan de onderkant kleigrond, en bovenaan schistes. De wijngaard wordt behandeld met biologische methoden, met respect voor de natuur. De druiven, Grenache van stokken met een leeftijd van 30 tot 50 jaar , worden met de hand geplukt. De wijn gist lang op de schillen, tot wel 27 dagen, om een stevige en karaktervolle wijn te maken. Hij rijpt 12 maanden...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Roussillon
Druivensoort
Grenache
Drinkmoment:
Dessert Zoet, Avond / Kaas
Lekker bij:
Chocolade, Blauwe kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

De druiven komen van een fraaie zuidhelling, met aan de onderkant kleigrond, en bovenaan schistes. De wijngaard wordt behandeld met biologische methoden, met respect voor de natuur. De druiven, Grenache van stokken met een leeftijd van 30 tot 50 jaar , worden met de hand geplukt. De wijn gist lang op de schillen, tot wel 27 dagen, om een stevige en karaktervolle wijn te maken. Hij rijpt 12 maanden op houten vaten in een geklimatiseerde kelder, om het fruit goed te bewaren. Daarna vindt een verdere rijping op fles plaats van minimaal 24 maanden, om de wijn verder af te ronden. Een bijzondere, krachtige en complexe zoete wijn is het resultaat.

Kruidig in de geur, niet al te zoet, tabak, kersen, leer,vijgen, pruimen, in de mond warm en stevig, mooi mondvullend, met veel structuur en kracht, opmerkelijk stevig nog, met duidelijke tannines na. Serveren bij eend met vijgen of kersen, duif met foie gras en kruidkoek, chocoladedesserts, soep van rood fruit.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.