Sandrone Barbera d'Alba D.O.C. - Barbera d'Alba

De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op rvs-tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse cuvées en het bottelen. Daarna rusten de jonge wij...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Piemonte
Druivensoort
Barbera
Drinkmoment:
Avond / Kaas
Lekker bij:
Milde kazen
Flesinhoud:
0.75 l

De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op rvs-tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse cuvées en het bottelen. Daarna rusten de jonge wijnen nog 9 maanden op fles.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.