Badia a Coltibuono Chianti Classico D.O.C.G. - Chianti Classico

De druiven worden met de hand geplukt. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend autochtone, wilde gist. Zonder te pompen worden de druiven met behulp van natuurlijke zwaartekracht bewerkt. De vinificatie is zeer traditioneel, beginnend met een inweking op de schillen van minstens 3 weken. Door regelmatig onderdompelen (‘follatura’) van de schillenhoed stijgt het gehalte aan anthocyanen...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Toscane
Druivensoort
Sangiovese, canaiolo
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Hoofdgerecht, Vlees, Kalfsvlees, Rund, Harde kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%

De druiven worden met de hand geplukt. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend autochtone, wilde gist. Zonder te pompen worden de druiven met behulp van natuurlijke zwaartekracht bewerkt. De vinificatie is zeer traditioneel, beginnend met een inweking op de schillen van minstens 3 weken. Door regelmatig onderdompelen (‘follatura’) van de schillenhoed stijgt het gehalte aan anthocyanen (blauw-rode kleurstoffen), tannines en aromatische voorlopers in de most. Na de gisting wordt de jonge wijn 12 maanden opgevoed op grote vaten (15 tot 25 hectoliter) van Frans en Oostenrijks eikenhout.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.