Sattlerhof Südsteiermark

Midden september worden de druiven met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de druiven ontsteeld en zeer voorzichtig pneumatisch geperst, waarna het sap 12 uur lang rust krijgt om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn biologisch
Herkomst:
Oostenrijk, Steiermark
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Vis, Tonijn, Vis, Hoofdgerecht, Voorgerecht, Gegrild vlees, Rood vlees, Vlees, Gebakken vlees, Vis
Flesinhoud:
0.75 l

Midden september worden de druiven met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de druiven ontsteeld en zeer voorzichtig pneumatisch geperst, waarna het sap 12 uur lang rust krijgt om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en om te rijpen op de ‘lie’. Na ongeveer 4 maanden wordt de wijn na zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.