Dr. Loosen Riesling Dry Mosel-Saar-Ruwer

Smaakimpressie Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefuit, peer en iets van mandarijn. In het smaakpalet tonen van citroenschil, appel en een vleug van passievrucht, die gepaard gaan met nerveus frisse zuren in de afdronk. Vinificatie Eind september worden de druiven met de grootste zorg met de hand geplukt. Na directe pneumatische persing laat men het sap in de vinificatiek...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Duitsland, Mosel
Druivensoort
Riesling
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
italiaans, Mediteraans, Hoofdgerecht, Vis, Voorgerecht, Vlees, Kalfsvlees, Milde kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Smaakimpressie
Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefuit, peer en iets van mandarijn. In het smaakpalet tonen van citroenschil, appel en een vleug van passievrucht, die gepaard gaan met nerveus frisse zuren in de afdronk.

Vinificatie
Eind september worden de druiven met de grootste zorg met de hand geplukt. Na directe pneumatische persing laat men het sap in de vinificatiekelder een temperatuurgecontroleerde (18°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks, waarin zich slechts deels de malolactische gisting voltrekt, met aansluitend rijping op de ‘lie’ voor enkele maanden. Hierna volgt de assemblage van de wijn, klaring, lichte filtering en botteling.

Culinair Advies
Ideaal als aperitief en bij oesters, mosselen, garnalen, zuurkool, kip, quiches, asperges, jonge geitenkaasjes en sushi en sashimi.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.