Castillo Perelada 3 Finques D.O. - Ampordá-Costa Brava

De regio van Empordà ligt in het meest noordoostelijke puntje van Spanje, vlak aan de Middellandse zee. Deze relatief kleine wijnregio bezit een grote variatie aan bodemsoorten en klimaatzones. Zo vind je er niet alleen heuvels van leisteen, maar ook zanderige valleien en alluviale bodems die rijk zijn aan slib, klei en gravel. Castillo Perelada, het bekendste wijnhuis uit deze regio, heeft in de...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Spanje, Catalonië
Druivensoort
Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, garnacha
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Rund, Vlees, Hoofdgerecht, Harde kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%

De regio van Empordà ligt in het meest noordoostelijke puntje van Spanje, vlak aan de Middellandse zee. Deze relatief kleine wijnregio bezit een grote variatie aan bodemsoorten en klimaatzones. Zo vind je er niet alleen heuvels van leisteen, maar ook zanderige valleien en alluviale bodems die rijk zijn aan slib, klei en gravel.
Castillo Perelada, het bekendste wijnhuis uit deze regio, heeft in de loop der tijd vijf bijzondere wijngaarden aangekocht, die speciaal zijn uitgekozen op hun specifieke karakter en bodem. De verscheidenheid aan bodemsoorten en de brede range aan druivensoorten die in de DO Empordà zijn toegestaan, bieden de mogelijkheid om een optimale blend te creëren van de beschikbare terroirs en druivensoorten.
De 3 Fincas del Mediterarráneo is gemaakt van Garnatxa (42%), Syrah (30%), Cabernet Sauvignon (20%) en Merlot (8%). De druiven komen van 3 verschillende wijngaarden (Fincas) te weten Pont de Molins, La Garriga en Espolla (dit verklaart ook de naam). Na de gisting in temperatuur gecontroleerde tanks (25 graden) rijpt de wijn gedurende 8 maanden in eikenhouten vaten. Dit geeft een complexe wijn met een purperen gloed.
Heerlijk bij rundvleesgerechten.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.