Schug Winery Carneros Estate Chardonnay

De druiven worden begin september handmatig geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder uiterst voorzichtig perst en het sap 12 uur lang laat rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens ondergaat het schone sap op Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) temperatuur gecontroleerd de alcoholische gisting. Aansluitend volgt de malolactische gisting en rijping op dezelfde ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Verenigde Staten van Amerika, Carneros
Druivensoort
Chardonnay
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
italiaans, Mediteraans, Hoofdgerecht, Gamba's, Schaal- en schelpdieren, Vis, Kreeft, Voorgerecht, Vlees, Vis, Kalfsvlees, Tarbot, Milde kazen
Flesinhoud:
0.75 l

De druiven worden begin september handmatig geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder uiterst voorzichtig perst en het sap 12 uur lang laat rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens ondergaat het schone sap op Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) temperatuur gecontroleerd de alcoholische gisting. Aansluitend volgt de malolactische gisting en rijping op dezelfde barriques. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.