Weingut Hermann Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Spätlese

In oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven gekneusd en krijgen ze een 24 uur lange koude inweking. Dan volgt persing en laat men het sap temperatuurgecontroleerd een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in een roestvrijstalen tank, waarin de wijn aanslu...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Duitsland, Nahe
Druivensoort
Riesling
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Vlees, Varkensvlees
Flesinhoud:
0.75 l

In oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven gekneusd en krijgen ze een 24 uur lange koude inweking. Dan volgt persing en laat men het sap temperatuurgecontroleerd een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in een roestvrijstalen tank, waarin de wijn aansluitend zonder overgestoken te worden eveneens op zijn fijne ‘lie’ rijpt. De wijn wordt na ongeveer 12 maanden ongeklaard en ongefilterd gebotteld.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.