Les Domaines Auriol - Belles du Sud 'Cabernet' - Vin de Pays D'OC

Les Domaines Auriol is een grootschalige familieonderneming opgericht in 1995 door Claude Vialade en gevestigd in Lézignan, Corbières. Het domein produceert voor een deel wijnen van eigen druiven, bijvoorbeeld in de Corbières, en een deel van de wijnen wordt geproduceerd van druiven die ingekocht worden bij plaatselijke wijnboeren. Belles du Sud is één van de lijnen van het domein. De naam Belles...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Languedoc
Druivensoort
Cabernet Franc
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Hoofdgerecht, Vlees, Harde kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Les Domaines Auriol is een grootschalige familieonderneming opgericht in 1995 door Claude Vialade en gevestigd in Lézignan, Corbières. Het domein produceert voor een deel wijnen van eigen druiven, bijvoorbeeld in de Corbières, en een deel van de wijnen wordt geproduceerd van druiven die ingekocht worden bij plaatselijke wijnboeren.
Belles du Sud is één van de lijnen van het domein. De naam Belles du Sud, ‘schoonheden uit het zuiden’, is zoals het etiket laat zien geïnspireerd op een karakteristiek architectonisch element uit de Languedoc, namelijk de drie Gratiën getooid met een amfora of fruitmand, die in vele stadjes en dorpjes de fontein op het hoofdplein sieren. Alle wijnen, afkomstig van eigen wijngaarden, zijn cépagewijnen (in een enkel geval bi-cépage), oftewel wijnen van één (of twee) druivensoort(en) gemaakt. Kenmerkend voor alle Belles du Sud-wijnen is hun fruitige karakter.

Ligging
De wijngaard is gelegen op het hoge terras, grenzend aan de Middellandse Zeekust en het westelijke deel van het departement Aude, Fabrezan, in de regio Limoux en Malepère. De invloed van het koel- en vochtig continentaal klimaat wordt gecompenseerd door de ligging op middelgrote hoogte, wat meehelpt aan de aromatische ontwikkeling van de druiven tijdens het rijpingsproces.

Vinificatie
Mechanische oogst met strikte terroir selectie, rekening houdend met de looptijd van elk perceel. De druiven zijn volledig destalked vóór gisting, die in roestvrij stalen vaten, met bijzonder aandacht wordt plaatsvindt besteed aan temperatuur van gisting en pompen over operaties, teneinde subtiele tannines en goede vruchten.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.