Proefdoos 'Biologische wijnen' La Dama 6 flessen

Een wijn mag als 'biologische wijn' worden bestempeld, wanneer die is bereid uit 100% biologisch geteelde druiven, dus zonder het gebruik van kunstmest, de toepassing van gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Speciaal voor u stelden wij deze proefdoos samen met uitsluitend biologische wijnen. 1. Twee flessen Heba Fattoria di Magliano Fattoria di M...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Veneto
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Een wijn mag als 'biologische wijn' worden bestempeld, wanneer die is bereid uit 100% biologisch geteelde druiven, dus zonder het gebruik van kunstmest, de toepassing van gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.
Speciaal voor u stelden wij deze proefdoos samen met uitsluitend biologische wijnen.

1. Twee flessen Heba Fattoria di Magliano
Fattoria di Magliano en zijn wijngaarden liggen in een heuvelachtig landschap, dat van 300 mtr. hoogte langzaam afloopt naar de Tyrreense zee. De structuur van het terrein bestaat uit een hoog percentage zand en een bescheiden aandeel klei, waardoor de bodem goed water opneemt en de wortels van de wijnstokken goed doordringen in deze zand/kleibodem. Bodem en wind van zee, de ligging van de wijngaarden en de schaarse neerslag  maken het mogelijk mooie biologische wijnen te maken. Vanaf 2016 produceren alle wijngaarden van Fattoria di Magliano biologische wijn.

2. Twee flessen La Dama Valpolicella Classico Ripasso
Druif: Corvina, Rondinella
Proefnotitie: Diep robijnrood van kleur, een bouquet van kers, zwarte peper en vanille. De smaak is warm, omhullend, fluweelachtige tannines textuur, vlezig en aanhoudende finale.

3. Twee flessen La Dama Amarone della Valpolicella
Druif: Corvina, Rondinella, Molinara
Proefnotitie: Wijn met restzoet en intense volle smaak. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd op de zolder van het wijngoed. Daarna een week in de week gelegd om de schil weer toegangkelijk te maken en dan de dubbele tijd dan normaal volgt de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden. Een super geconcentreerde wijn dus.

Voor een uitgebreide wijnbeschrijving, kunt u de informatie op de website raadplegen.

Biologisch gecertificeerde wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.