Azienda Agricola Ca'la Bionda Amarone Classico La Bionda Valpolicella

De wijngaard is gelegen op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel en is gericht naar het oosten. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd tussen 15 en 30 jaar. De oogst vindt plaats gedurende de laatste 10 dagen van september en loopt door tot eind oktober. De amarone is de absolute “koning” van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Han...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Veneto
Druivensoort
Corvina (Veronese), Rondinella
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Gestoofd vlees, Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, wild
Flesinhoud:
0.75 l

De wijngaard is gelegen op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel en is gericht naar het oosten. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd tussen 15 en 30 jaar. De oogst vindt plaats gedurende de laatste 10 dagen van september en loopt door tot eind oktober.
De amarone is de absolute “koning” van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven, in een speciaal geventileerde ruimte, gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt is waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Hierna worden de druiven geperst en weken de velletjes 15-20 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 36 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.