JONKY CAVA BRUT

11,95
Cava is een mousserende wijn welke gemaakt wordt volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen hetzelfde proces wat men voor champagne gebruikt. Cava heeft zijn plaats en eigen identiteit op de internationale wijnmarkt volledig bewezen: de lokale druivensoorten, het warme klimaat en de directe omgeving van de wijngaarden dragen allemaal bij aan het unieke karakter van de wijn. Wereldwijd is Cava...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Spanje, Pened├Ęs
Druivensoort
Xarel-lo, Macabeo (Macabeu), Parellada
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Vis, tapas, spaans, Mediteraans, Hoofdgerecht, schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
11,5%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Cava is een mousserende wijn welke gemaakt wordt volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen hetzelfde proces wat men voor champagne gebruikt. Cava heeft zijn plaats en eigen identiteit op de internationale wijnmarkt volledig bewezen: de lokale druivensoorten, het warme klimaat en de directe omgeving van de wijngaarden dragen allemaal bij aan het unieke karakter van de wijn. Wereldwijd is Cava de tweede mousserende wijn na Champagne. Cava is afgeleidt van het Spaanse woord voor kelder waar de wijnen rijpen. 
Vinificatie: Eerst komt er een zachte persing van de druiven teneinde een most te krijgen met specifieke eigenschappen van de diverse druivenrassen. De eerste, alcoholische, gisting vindt plaats bij gecontroleerde age temperatuur in roestvrijstalen vaten. De Cava ontstaat door de wijnen te bottelen waarna een tweede gisting op fles ontstaat. De gemiddelde tijd dat de wijn/cava moet rijpen voorafgaand aan de 'dégorgement` bedraagt vijftien maanden.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.