Caves Gales & Cie Auxerrois Hopertsbour Grand Premier Cru

Caves Gales & Cie, is in 1916 opgericht door Nicolas Gales een vooraanstaand Luxemburgs familiebedrijf dat zowel stille als mousserende wijnen maakt. Zijn kleinzoon Marc Gales geeft inmiddels de leiding over aan zijn oudste dochter Isabelle en zij behoort daarmee tot de vierde generatie van het bedrijf. De wijngaarden liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aan...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Luxemburg, Remich
Druivensoort
Auxerrois
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Vis, Zalm, Vis, Hoofdgerecht, asperges
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Caves Gales & Cie, is in 1916 opgericht door Nicolas Gales een vooraanstaand Luxemburgs familiebedrijf dat zowel stille als mousserende wijnen maakt. Zijn kleinzoon Marc Gales geeft inmiddels de leiding over aan zijn oudste dochter Isabelle en zij behoort daarmee tot de vierde generatie van het bedrijf. De wijngaarden liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aangeplant, zijn hoofdzakelijk wit en bestand tegen het noordelijke klimaat: riesling, auxerrois, rivaner, elbling, pinot blanc en pinot gris. Voor de stille wijnen werkt het Gales samen met lokale druiventelers, wier oogst aan zeer strenge eisen moet voldoen. Complexe Grands Premiers Crus maken onderdeel uit van het wijnassortiment. Met de productie van mousserende wijnen heeft Gales al meer dan een eeuw ervaring. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle kenmerken deze crémants zich door veel frisheid en elegantie.

KLIMAAT & TERROIR Een gematigd continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De wijngaarden zijn gelegen op de zuidhelling van de Moezel, waar de bodems voornamelijk bestaan uit mergel. VINIFICATIE De handmatig geoogst druiven worden deels ontsteeld en vergist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Ook de rijping vindt daarin plaats. DRUIVEN auxerrois ALCOHOL PERCENTAGE 13,50% GEUR & SMAAK Heldere, frisse wijn met aroma’s van citroen, grapefruit en exotisch fruit. De smaak is lichtvoetig en licht kruidig met een subtiel restzoetje en een zuivere finale. SERVEERSUGGESTIE Een origineel aperitief en ideale begeleider van bijvoorbeeld tartaar van zalm, asperges of sushi. WEETJE Deze wijn heeft de Grand Premier Cru-Classificatie, wat niets zegt over de wijngaard, De Luxemburgse Marque National keurt de wijnen en kent die vervolgens een cijfer toe tussen 0 en 20. Grand Premier Cru staat voor een score van 18 tot 20 punten.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.