Paul Prieur et Fils Sancerre Blanc

Domaine Paul Prieur is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Het is een familiebedrijf waar Luc de elfde generatie is die het wijndomein leidt. In Verdigny en rond het dorp Sancerre bezit de familie ruim achttien hectare wijngaarden. Twee derde is beplant met sauvignon blanc voor de witte Sancerre-wijnen. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor rosé en een aanta...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Salade vis, Vis, salade vis, salade, Voorgerecht, schaal- en schelpdieren, schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Domaine Paul Prieur is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Het is een familiebedrijf waar Luc de elfde generatie is die het wijndomein leidt. In Verdigny en rond het dorp Sancerre bezit de familie ruim achttien hectare wijngaarden. Twee derde is beplant met sauvignon blanc voor de witte Sancerre-wijnen. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor rosé en een aantal rode Sancerre-wijnen. Prieur bezit wijngaarden in de beste delen van Sancerre: Monts Damnés, Bouffants, Coud Brault, Les Perriers. Piechaud en Pichon. Van de druiven afkomstig van deze percelen worden de topcuvées gemaakt.

KLIMAAT & TERROIR Het klimaat is gematigd. De bodem bestaat uit kalksteen, mergel en klei. Bodemsoorten die kenmerkend zijn voor het terroir van Sancerre. VINIFICATIE De geoogste druiven worden per bodemsoort apart vergist, op temperatuurgecontroleerde RVS cuves en rijpt hierna nog 7 maanden op de lie. DRUIVEN sauvignon blanc ALCOHOL PERCENTAGE 13,50% GEUR & SMAAK Stuivend en fris met groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een sappig frisse smaak. SERVEERSUGGESTIE Als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten, lichte bereidingen met wit vlees en bij salade met geitenkaas.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.