Tenuta Sant'Antonio Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Selezione

KLIMAAT & TERROIR De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand. VINIFICATIE De druiventrossen worden drie maanden ingedroogd (appassimento). Dan worden ze geperst en ondergaan ze een vergisting van wel 30 dagen. De wijn rijpt dan 24 maanden in eikenhouten vaten van 350 liter, waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Veneto
Druivensoort
Molinara, Corvina (Veronese), Rondinella
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Gerijpte kazen, gegrild, Wit vlees, wild, gevogelte
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
15%

KLIMAAT & TERROIR De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand. VINIFICATIE De druiventrossen worden drie maanden ingedroogd (appassimento). Dan worden ze geperst en ondergaan ze een vergisting van wel 30 dagen. De wijn rijpt dan 24 maanden in eikenhouten vaten van 350 liter, waarna een flesrijping volgt van een half jaar.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.