Le Vigne di Zamò Pinot Grigio Rosato Ramato Friuli Colli Orientali doc

Na een zorgvuldige selectie, worden de pinot grigio druiven ontsteelt en volgt er een koude maceratie op de schillen bij een temperatuur van 5°C. Op de volgende dag worden de druiven geperst waarna er gedurende de dag een spontane bezinking plaatsvindt. Door het toevoegen van geselecteerde gisten begint de fermentatie op de derde dag, in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rosé
Herkomst:
Italië, Friuli
Druivensoort
Pinot Grigio
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas, Lunch
Lekker bij:
Kip, gevogelte, Hoofdgerecht, Kalfsvlees, Vlees, Blauwe kazen, Zeetong, Vis, schaal- en schelpdieren, Vis
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Na een zorgvuldige selectie, worden de pinot grigio druiven ontsteelt en volgt er een koude maceratie op de schillen bij een temperatuur van 5°C. Op de volgende dag worden de druiven geperst waarna er gedurende de dag een spontane bezinking plaatsvindt. Door het toevoegen van geselecteerde gisten begint de fermentatie op de derde dag, in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Na ca. 15 dagen volgt een racking en 8 maanden rijping op de lie met een wekelijkse battonage. Tijdens het maken van deze Pinot Grigio Ramato vindt geen malolactische vergisting plaats.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.