Castello Banfi Moscadello di Montalcino doc 'Florus' 0.5 l

Eigenlijk zou je het niet verwachten in een streek waar de rode wijnen zo’n vooraanstaande plaats innemen, een krachtige zoete witte wijn. Maar na de maaltijd, als het dessert in aantocht is, wordt in Brunello altijd een lokale zoete wijn geschonken, ze zijn daar nu eenmaal dol op. Dat kan de bekende Vin Santo zijn, de gerijpte, mooie, licht sherry-achtige zoete wijn, maar ook de heel lokale Mosca...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Italië, Toscana
Druivensoort
Muscadelle
Drinkmoment:
Avond / Kaas, Diner
Lekker bij:
Gerijpte kazen, Patisserie
Flesinhoud:
0.5 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Eigenlijk zou je het niet verwachten in een streek waar de rode wijnen zo’n vooraanstaande plaats innemen, een krachtige zoete witte wijn. Maar na de maaltijd, als het dessert in aantocht is, wordt in Brunello altijd een lokale zoete wijn geschonken, ze zijn daar nu eenmaal dol op. Dat kan de bekende Vin Santo zijn, de gerijpte, mooie, licht sherry-achtige zoete wijn, maar ook de heel lokale Moscadello di Montalcino, die alleen hier mag worden gemaakt op basis van Moscadello, de lokale variant van de muscaat-druif. De druiven zijn zoet omdat ze laat worden geoogst, de DOCG schrijft voor dat dit pas na 10 oktober mag. Een risico voor wijnboeren, omdat het in Montalcino vanaf eind september vaak regent en het risico op verrotting toeneemt. Als gevolg van de extra lange rijping is het suikergehalte van de druiven fors hoger. De wijn wordt gemaakt op basis van 85% druiven van de gangbare jaargang, aangevuld met 15% wijn van de voorafgaande jaargang. Dit deel is al een jaar gerijpt op Franse eikenhouten barriques, zodat hij wint aan breedte en complexiteit. Een heerlijke zoete wijn is hiervan het resultaat.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.