Jérémie Huchet & Jérémie Mourat Muscadet La Perdrix de l'Année

Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jar...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn biologisch
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Muscadet (Melon de Bourgogne)
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
schaal- en schelpdieren, Vis, Schaal- en schelpdieren, Hoofdgerecht, schaal- en schelpdieren, Voorgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%

Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.

KLIMAAT & TERROIR Een mild zeeklimaat. Bodemgesteldheid van deze wijn bestaat overwegend uit grof zand en graniet. VINIFICATIE Vergisting vindt plaats onder lage temperatuur op stalen vaten. Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen (de ‘lie’) bewaard. DRUIVEN melon de Bourgogne ALCOHOL PERCENTAGE 12,00% GEUR & SMAAK Heel sappige en plezierige wijn. Met de smaak van frisse, maar rijpe Elstar appel. SERVEERSUGGESTIE Als aperitief laat de wijn een fris mondgevoel achter. Maar de klassieke combinatie is natuurlijk muscadet met lekkers uit de zee. De ideale wijn voor bij fruits de mer! WEETJE De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze wijn worden op een biologische wijze verbouwd.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.