Domaine Joël Delaunay La Voûte Touraine-Chenonceaux

Domaine Joël Delaunay ligt in het hart van de Loire tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord op de linkeroever van de Cher. Het wijnhuis is al vijf generaties in het bezit van de familie Delaunay en toen Joël het in 1965 overnam, werd het naar hem vernoemd. Na afronding van zijn studie oenologie in Bordeaux, stapte ook zoon Thierry in het bedrijf en hij volgde in 2004 zijn vader op als wijnm...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Schaal- en schelpdieren, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13%

Domaine Joël Delaunay ligt in het hart van de Loire tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord op de linkeroever van de Cher. Het wijnhuis is al vijf generaties in het bezit van de familie Delaunay en toen Joël het in 1965 overnam, werd het naar hem vernoemd. Na afronding van zijn studie oenologie in Bordeaux, stapte ook zoon Thierry in het bedrijf en hij volgde in 2004 zijn vader op als wijnmaker. Thierry zet de familietraditie voort, maar blijft het bedrijf tegelijkertijd ontwikkelen aan de hand van de laatste inzichten en technologieën. Zijn filosofie is om wijnen te maken die een eerbetoon zijn aan het terroir en de tradities van de streek. Sinds 2006 is Domaine Delaunay duurzaam gecertificeerd en wordt er nóg meer rekening gehouden met natuurlijke factoren in en rond de wijngaard.

KLIMAAT & TERROIR Het klimaat is gematigd maritiem. De bodem bestaat uit vuursteen, klei en kiezel op een ondergrond van kalk. VINIFICATIE Alle druiven krijgt schilinweking, waarna de druiven met de pneumatische pers worden geperst. De alcoholische vergisting vindt plaats op 16°C. De wijn rijpt op de lie en wordt gedurende zes maanden wekelijks omgeroerd. DRUIVEN sauvignon blanc ALCOHOL PERCENTAGE 13,00% GEUR & SMAAK Complexe gastronomische wijn. Klassiek en mineralig, maar ook vol en zacht met zelfs tonen van witte perzik en iets anijs. Lange finale. SERVEERSUGGESTIE Geschikt als aperitief, maar de wijn komt aan tafel veel beter tot zijn recht. Denk aan spaghetti met kokkels en venusschelpen met citroen en peterselie. WEETJE De term La Voûte verwijst naar een klassieke ondergrondse wijnkelder waar de wijn op zijn gistcellen rijpt.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.