Barone Ricasoli Chianti Classico docg 'Brolio'

Voor het maken van de Chianti Classico is gekozen voor een mengsel met voornamelijk klassieke sangiovese, aangevuld met een kleine hoeveelheid canaiolo. In sommige jaren wordt daar nog een drupje malvasia aan toegevoegd, een witte druif. Sangiovese geeft de wijn kracht, levendigheid en spanning. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden rond het Castello di Brolio, die zich bevinden op een hoogte ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Toscana
Druivensoort
Sagrantino
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Rund, Vlees, Hoofdgerecht, Lam, Antipasti, Pasta
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Voor het maken van de Chianti Classico is gekozen voor een mengsel met voornamelijk klassieke sangiovese, aangevuld met een kleine hoeveelheid canaiolo. In sommige jaren wordt daar nog een drupje malvasia aan toegevoegd, een witte druif. Sangiovese geeft de wijn kracht, levendigheid en spanning. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden rond het Castello di Brolio, die zich bevinden op een hoogte van 350 tot 450 meter boven zeeniveau. In totaal gaat het om 152 hectare sangiovese en 16 hectare canaiolo. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt. Rijping vindt plaats op Franse eiken vaten gedurende een periode van 10 maanden.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.