Barone Ricasoli Olio Extra Vergine di Oliva 'Castello di Brolio' 0.5 l

Op het estate worden twee verschillende olijfolies gemaakt. Eén van alleen Frantoio-olijven en deze, een mengsel van drie verschillende inheemse olijven, Leccino, Moraiolo en Pendolino. Deze zijn zeer geschikt voor het soms onbarmhartige klimaat van de Chiantistreek. Op het landgoed van Castello di Brolio staan 26 hectare olijven voor de productie van deze olie aangeplant. Hij wordt vroeg geoogst,...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Gemengd
Herkomst:
Italië, Toscana
Druivensoort
Leccino, Moraiolo, Pendolino
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
salade, Voorgerecht, Pasta
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Op het estate worden twee verschillende olijfolies gemaakt. Eén van alleen Frantoio-olijven en deze, een mengsel van drie verschillende inheemse olijven, Leccino, Moraiolo en Pendolino. Deze zijn zeer geschikt voor het soms onbarmhartige klimaat van de Chiantistreek. Op het landgoed van Castello di Brolio staan 26 hectare olijven voor de productie van deze olie aangeplant. Hij wordt vroeg geoogst, in oktober en november, om een fruitige olie te maken, van olijven die nog net niet helemaal rijp z ijn. De olijven worden met de hand geplukt en ondergaan een koude persing, eveneens voor de kwaliteit van het fruit. In totaal worden niet meer dan 5000 flessen van dit mooie, vloeibare goud van hoge kwaliteit geproduceerd.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.