Domaine Chavy-Chouet Saint-Aubin 1er Cru Les Murgers des Dents de Chien

Romaric Chavy heeft, zoals hij het zelf formuleert, zijn leven gewijd aan “winegrowing with a free-spirited, intense, and dynamic approach”. Zijn ambitie is om topwijnen te maken die de essentie van hun herkomstgebieden - Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay en Pommard - weerspiegelen. Maar of het nu gaat om AOP Bourgogne wijnen of Premier Crus, Romaric verzorgt al zijn percelen met ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Bourgogne
Druivensoort
Chardonnay
Drinkmoment:
Lunch, Diner
Lekker bij:
Vis, Wit vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Vis, charcuterie, Vlees, Vis, Voorgerecht, Foie Gras, Charcuterie
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Romaric Chavy heeft, zoals hij het zelf formuleert, zijn leven gewijd aan “winegrowing with a free-spirited, intense, and dynamic approach”. Zijn ambitie is om topwijnen te maken die de essentie van hun herkomstgebieden - Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay en Pommard - weerspiegelen. Maar of het nu gaat om AOP Bourgogne wijnen of Premier Crus, Romaric verzorgt al zijn percelen met dezelfde liefde en aandacht. En… met respect voor de natuur! Romaric werkt namelijk zoveel mogelijk biologisch. Hij vormt de zevende generatie in een familie van wijnbouwers. De familie Chouet komt oorspronkelijk uit Meursault, de Chavy’s uit Puligny, maar de liefde bracht beide in 1982 samen. Chavy-Chouet bezit in totaal vijftien hectare en is daarmee een echte boutique winery.

KLIMAAT & TERROIR Semi-continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. Het perceel Les Murgers des Dents de Chien heeft 30 jaar oude wijnstokken. De bodem is van kalksteen en bedekt met witte kiezels. VINIFICATIE De handmatig geoogste druiven worden na de persing gekoeld en 48 uur te ruste gelegd in nieuwe vaten. De wijn rijpt 12 maanden in eiken vaten, waarvan 20% nieuw eiken. DRUIVEN chardonnay ALCOHOL PERCENTAGE 12,50% GEUR & SMAAK Elegante wijn met frisse zuren, florale aroma’s en kruidige tonen door de rijping op eikenhouten vaten. SERVEERSUGGESTIE Serveer bij blanquette de veau, gerookte zalm of bij zeevruchten zoals langoustines en scampi. WEETJE De wijngaard Les Murgers des Dents de Chien grenst aan de wijngaard Champ Gain in Puligny-Montrachet; hier komen zeer complexe en verfijnde wijnen vandaan.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.