Feudi Bizantini Montepulciano d'Abruzzo doc 'Passofino'

De oorsprong van deze druif is altijd onzeker geweest. Ook studenten als Molon (1906) classificeren het als een "Sangoveti" variƫteit. Vandaag de dag behoort de Montepulciano tot de meest bekende blauwe druivenrassen ter wereld. Er worden wijnen van gemaakt in de meest uiteenlopende stijlen, van zeer krachtig en houtgerijpt tot elegant en fruitig. De oogst van de Montepulciano vindt begin november...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Abruzzo / Abruzzen
Druivensoort
Montepulciano
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Pasta vleessaus, italiaans, Mediteraans, Hoofdgerecht, Lam, Vlees, belegen kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%

De oorsprong van deze druif is altijd onzeker geweest. Ook studenten als Molon (1906) classificeren het als een "Sangoveti" variëteit. Vandaag de dag behoort de Montepulciano tot de meest bekende blauwe druivenrassen ter wereld. Er worden wijnen van gemaakt in de meest uiteenlopende stijlen, van zeer krachtig en houtgerijpt tot elegant en fruitig. De oogst van de Montepulciano vindt begin november plaats. Voor deze Passofino worden de druiven met de hand geoogst. De bodem waar de druivenranken op staan is erg kalkrijk. De maceratie van de wijn vindt plaats in roestvrij stalen vaten gedurende 15-20 dagen.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.