Cantine Menhir Negroamaro Salento igt 'No Zero'

De Negroamaro wordt bij deze bijzondere wijn gebruikt om er een stevige en krachtige wijn van te maken, een wijn met karakter, maar toch ook weer met de voor Menhir typische souplesse. De druiven komen van wijngaarden bij een prachtig natuurpark van Puglia, aan de noordkant van de provincie Salento, van stokken die 35 jaar oud zijn. Na de oogst volgt een koude inweking op de schillen, die een krac...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Puglia
Druivensoort
Negro Amaro
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Konijn, wild, Hoofdgerecht, belegen kazen, Tarte tatin van rode ui met parelhoen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%

De Negroamaro wordt bij deze bijzondere wijn gebruikt om er een stevige en krachtige wijn van te maken, een wijn met karakter, maar toch ook weer met de voor Menhir typische souplesse. De druiven komen van wijngaarden bij een prachtig natuurpark van Puglia, aan de noordkant van de provincie Salento, van stokken die 35 jaar oud zijn. Na de oogst volgt een koude inweking op de schillen, die een krachtige en intense wijn oplevert, met veel fruit. Een deel van deze wijn ondergaat een rijping op eikenhouten barriques, waarmee hij een heerlijk afgerond en complex karakter ontwikkelt. Het resultaat is een mooie warme en krachtige wijn, breed en intens, typisch Negroamaro op zijn best.
N. Zero betekent het nummer nul. Net als in Nederland is het ook in Italië gebruikelijk om te zeggen dat wanneer je iets nieuws start, je 'start vanaf nul'. Dit is de allereerste wijn geproduceerd door de wijnmakerij, daarom symboliseert het, het begin van Menhir Salento.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.