Kersen en pruimen, krentjes, warm, zwoel en kruidigheid, vleugje drop, maar het fruit voert de boventoon, met een heerlijk vleugje vanille, met in de smaak bessen en zwarte kersen, stevige en toch rijpe tannines, heerlijk zwoel, krachtig en peperig. Mooie combinatie met geroosterd vlees, geitenbout uit de oven, gerijpte kazen, pikante gerechten.
Kleur: Diep, bijna zwart kersenrood.
Geur: Kersen en pruimen, krentjes, warm, zwoel en kruidigheid, vleugje drop, maar het fruit voert de boventoon, met een heerlijk vleugje vanille.
Smaak: Smakelijk, bessen en zwarte kersen, stevige en toch rijpe tannines, heerlijk zwoel, krachtig en peperig.
Serveertemperatuur: 18-20℃
Serveren bij: Mooie combinatie met geroosterd vlees, geitenbout uit de oven, gerijpte kazen, pikante gerechten.
primitivo
Primitivo is een druif die vooral in Puglia gevonden wordt. De herkomst is naar alle waarschijnlijkheid een druif die door de Grieken al ver voor Christus is aangeplant Primitivo (betekenis = Il Primo, = "De eerste. Dit deel van Italië heette toen Enotria = wijnland en werd vooral voor de wijnbouw gebruikt, Enotria was een van de provincies in "La Magna Greca" Genetisch gezien is de Zinfandel druif naast de Primitivo ook verwant met de Kroatische druivensoorten Crljenak Kaštelanski and Tribidrag,
De druif is in de 18e eeuw door een Hongaar geëxporteerd naar Californië en heet daar Zinfandel!
Bron: Italiaanse sommelier opleiding