Tasca d'Almerita Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri'

In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de nero d’Avola, een typisch Siciliaanse blauwe druif, die we tegenwoordig meer en meer tegenkomen. Voordeel is zijn bestendigheid tegen het onbarmhartig hete klimaat van dit...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Sicilia / Sicilië
Druivensoort
Nero d'Avola
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
lam gegrild, Lam, Vlees, Hoofdgerecht, belegen kazen, Pasta
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de nero d’Avola, een typisch Siciliaanse blauwe druif, die we tegenwoordig meer en meer tegenkomen. Voordeel is zijn bestendigheid tegen het onbarmhartig hete klimaat van dit eiland, waarin hij toch altijd wat zuren en frisheid weet te behouden. De Lamùri wordt bovendien gemaakt op basis van lage opbrengsten, zodat hij veel kracht en rijp fruit heeft. Heerlijk. Door een rijping van 10 maanden op Frans eiken krijgt hij een bijzondere verfijning en rijpheid. Een bijzonder glas rood, écht Siciliaans, gul en rijk.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.