Martín Códax Mencía Bierzo do 'Cuatro Pasos'

De Mencia in Bierzo is beroemd om zijn heerlijke fruit. Dat heeft de wijnen een grote populariteit bezorgd, en daarmee doen ook de producenten ook hun best het fruit in de wijnen zoveel mogelijk te benadrukken. Dat gebeurt door een inweking van de met de hand geoogste druiven gedurende drie dagen op tien graden. Daarmee krijgt de wijn veel kleur en wordt zoveel mogelijk fruit uit de schillen gehaa...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Spanje, Bierzo
Druivensoort
Mencía
Drinkmoment:
Avond / Kaas
Lekker bij:
Geitenkaas
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

De Mencia in Bierzo is beroemd om zijn heerlijke fruit. Dat heeft de wijnen een grote populariteit bezorgd, en daarmee doen ook de producenten ook hun best het fruit in de wijnen zoveel mogelijk te benadrukken. Dat gebeurt door een inweking van de met de hand geoogste druiven gedurende drie dagen op tien graden. Daarmee krijgt de wijn veel kleur en wordt zoveel mogelijk fruit uit de schillen gehaald. Daarna vindt een gisting plaats op tank, op een vrij lage temperatuur (24 oC), ook weer voor het fruit. De druiven zijn afkomstig van een mooie wijngaard in het dorpje Otero, beplant met stokken die meer dan tachtig jaar oud zijn, en dus een prachtige, geconcentreerde wijn opleveren. Daarmee komt er een wijn in de fles, die alles heeft wat een Bierzo aantrekkelijk maakt: heerlijk fruit en een bijzondere frisheid en souplesse.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.