Château des Jacques Fleurie

Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Beaujolais
Druivensoort
Gamay
Drinkmoment:
Diner, Lunch, Avond / Kaas
Lekker bij:
Vlees, Voorgerecht, Vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Gerijpte kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14,5%

Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld in een speciale machine die iedere druif zorgvuldig van de steeltjes verwijdert. Op die manier wordt voorkomen dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifiëerd.

KLIMAAT & TERROIR Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodems bestaan uit kalk, klei en graniet. VINIFICATIE Traditionele vinificatie van hele trossen en spontane gisting door van nature aanwezige gistcellen. Na vergisting opvoeding op grote oude houten vaten. DRUIVEN gamay ALCOHOL PERCENTAGE 14,50% GEUR & SMAAK Een fruitige en florale wijn. Een zachte textuur met aroma’s van gerijpt rood fruit en een harmonieuze afdronk. SERVEERSUGGESTIE Te serveren bij vleesgerechten en verschillende kazen; vooral gerijpte geitenkaas is een aanrader. WEETJE Tot en met de oogst van 2011 werd deze wijn op de markt gebracht onder de naam van Château de Poncereau. Vanaf 2012 is dat Château des Jacques.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.