De lijn van wijnen onder de naam Rosso & Bianco is opgefrist met nieuwe etiketten, en uitgebreid met onder andere deze smakelijke Cabernet Sauvignon, op de markt met ingang van de jaargang 2011. Net als de andere wijnen in deze serie is dit een wijn voor alledag, dus gemaakt in een heerlijk soepele en fruitige stijl. De druiven zijn afkomstig uit twee streken: Lodi en Solano County, gebieden met een bijzonder microklimaat. Overdag is het hier flink heet, maar in de avond en nacht koelt het ook weer flink af. Daarmee kunnen hier heerlijk rijpe en smaakvolle Cabernet-druiven worden geoogst, die een fijne rijpe wijn opleveren. Om de wijn iets rijker te maken en wat aroma’s van specerijen en donker fruit toe te voegen wordt naast de Cabernet Sauvignon nog 20% Petite Sirah gebruikt. De wijn rijpt een jaar op eikenhouten barriques. Goed voor een wijn met diepte en concentratie, die tegelijk barst van het rijpe, donkere fruit.
Een rijpe en zwoele stijl Cabernet, aangenaam donker fruit, bramen, zoethout en kaneel, vanille, koffie, lekker vol en een tikje zwoel, heel verleidelijk, rijk en stevig. Heerlijk bij een gegrilde entrecote, pasta met vleessauzen, een mooie belegen kaas.
Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie.
De cabernet sauvignon is een erg populaire druif voor rode wijn. De druif geeft een relatief volle smaak en een donkere kleur. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire merlot beschouwd. Het rijpingsproces is bij de cabernet sauvignon zeer belangrijk.
De oorsprong van de cabernet sauvignon ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek, maar tegenwoordig wordt ze op veel plaatsen gekweekt, bijvoorbeeld ook in de Côtes de Gascogne en buiten Frankrijk in Californië, Australië en Chili.
De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.
De cabernet sauvignon is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc.
Francis Ford Coppola, een regisseur met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is vooral een wijnliefhebber. Daarom heeft hij een wijnbedrijf gekocht in het befaamde wijngebied Napa. Eigenlijk was Coppola in het jaar 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij eventueel wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurend verschillende generaties. Grootvader Coppola maakte vroeger in de kelders van hun appartement in New York wijn van diverse druiven die speciaal uit Californië overgekomen waren. De wijnen die Coppola vandaag de dag maakt, zijn niet meer dezelfde als uit de kelders in New York, maar wel gemaakt met dezelfde filosofie. Wijnen om te drinken met vrienden en familie.
Schrijf de eerste review