Pio Cesare Barbaresco docg 'Pio Cesare'

De Barbaresco is een ultieme Nebbiolowijn, dat wil zeggen een wijn die door het gebruik van de Nebbiolodruif van nature veel stevigheid heeft meegekregen, en daarom lang moet rijpen. Wel wordt de Nebbiolo geplukt op het moment dat hij perfect rijp is , meestal rond medio oktober. De druiven zijn vrijwel alleen afkomstig uit de gemeente Treiso. De rest van de druiven is afkomstig van wijngaarden in...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Piemonte
Druivensoort
Nebbiolo
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%

De Barbaresco is een ultieme Nebbiolowijn, dat wil zeggen een wijn die door het gebruik van de Nebbiolodruif van nature veel stevigheid heeft meegekregen, en daarom lang moet rijpen. Wel wordt de Nebbiolo geplukt op het moment dat hij perfect rijp is , meestal rond medio oktober. De druiven zijn vrijwel alleen afkomstig uit de gemeente Treiso. De rest van de druiven is afkomstig van wijngaarden in Barbaresco en San Rocco Seno d’Elvio. Dit levert een wijn op met meer complexiteit, door de verschillende terroirs. De gisting vindt plaats met een optimaal contact tussen schillen en gistende wijn, om de wijn kleur en karakter te geven. De druiven gisten op zo’n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn. Hij rijpt vervolgens op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. Er is bewust gekozen voor een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn, om hem meer complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. En daarin is Pio Cesare meer dan geslaagd.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.