M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape "La Bernardine" Blanc

De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die 's nachts weer word...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Côtes du Rhône
Druivensoort
Grenache Blanc
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Tonijn, Vis, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd en wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De oogstdatum van deze Châteauneuf-du-Pape Blanc wordt bepaald om de gewenste zuurgraad, die voor stabiliteit in de wijn zorgt, te behouden. Na een persing vindt de gisting plaats in temperatuur gereguleerde vaten informatie de jonge korte tijd rijpt op zijn lie en gebotteld wordt. Alles is gericht om de frisheid in de te behouden wijn. die voor stabiliteit in de wijn zorgt, te behouden. Na een persing vindt de gisting plaats in temperatuur gereguleerde vaten informatie de jonge korte tijd rijpt op zijn lie en gebotteld wordt. Alles is gericht om de frisheid in de te behouden wijn. die voor stabiliteit in de wijn zorgt, te behouden. Na een persing vindt de gisting plaats in temperatuur gereguleerde vaten informatie de jonge korte tijd rijpt op zijn lie en gebotteld wordt. Alles is gericht om de frisheid in de te behouden wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.