M. Chapoutier Dominio Del Soto Tempranillo

Ten noordwesten van Madrid aan de oever van de Duero (die verder stroomafwaarts in Portugal Douro gaat heten) ligt het wijngebied Ribera del Duero. De wijnstokken zijn hier geplant op terrassen die op 850 tot 900 meter boven zeeniveau liggen. Klei, kalksteen, mergel en soms wat zand vormen het terroir en het klimaat is een mix van continentaal en gematigd mediterraan: meestal warm en droog met wei...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Spanje, Ribera del Duero
Druivensoort
Tempranillo
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Gegrild vlees, Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Charcuterie, Voorgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Ten noordwesten van Madrid aan de oever van de Duero (die verder stroomafwaarts in Portugal Douro gaat heten) ligt het wijngebied Ribera del Duero. De wijnstokken zijn hier geplant op terrassen die op 850 tot 900 meter boven zeeniveau liggen. Klei, kalksteen, mergel en soms wat zand vormen het terroir en het klimaat is een mix van continentaal en gematigd mediterraan: meestal warm en droog met weinig neerslag. Door deze grote hoogte is de nachttemperatuur zelfs hartje zomer laag, wat de druiven meer aroma's geeft en het mogelijk maakt om geconcentreerde wijnen te maken die tot de beste van Spanje behoren. De grote mogelijkheden van dit gebied zijn ook Michel Chapoutier niet ontgaan. Deze visionair en pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw en één van 's werelds meest gerespecteerde wijnmakers kon dan ook de verleiding niet weerstaan om ook hier wijnen te gaan maken van het hoogste niveau. Het wijngoed Dominio del Soto telt 16 hectaren en de druiven, 100% tempranillo, worden organisch verbouwd en met de hand geoogst. Na een lange maceratie vergist de most op roestvrij stalen tanks waarna de jonge wijn deels rijpt op roestvrij staal en deels op fusten van Frans eiken voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.