M. Chapoutier Côtes-du-Rhône "Belleruche" Rouge

De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit. Een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier i...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Côtes du Rhône
Druivensoort
Syrah, Grenache noir
Drinkmoment:
Avond / Kaas
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14,5%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit. Een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor de Belleruche Rouge (er is ook nog een blanc en rosé variant) komen uit de departementen Drôme, Vaucluse, Gard en Ardèche van verschillende terroirs wat resulteert in grote rijkdom en complexiteit van de wijn. De druiven worden volledig ontsteelt waarna de most tijdens de vinificatie 15 dagen in contact blijft met de schillen met als gevolg een prachtige tannine structuur die de wijn in staat stelt om zich goed te kunnen ontwikkelen en rijpen.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.