Alvaro Palacios Camins del Priorat

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Spanje, Priorat
Druivensoort
Syrah, Cabernet Sauvignon, Garnacha Tinta, Samsó
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14,5%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Priorat is een klein bergachtig gebied waar de Karthuizer monnikken de wijnbouw meer dan zes eeuwen lang hebben bedreven. De steile wijngaarden kunnen net als vroeger alleen met muilezels worden bewerkt, zeer arbeidsintensief. Alvaro bouwt een wijngoed op met wijngaarden als Gratallops, Finca Dofi en de absolute top: L'Ermita - een cultwijn. De belangrijkste druif in Priorat is de Garnacha met daarnaast de Samso. De bodem bestaat hoofdzakelijk it leisteen. Camins (paden) del Priorat staat voor hoe de diverse kleine wijngaardplots zijn verbonden. Deze plots zijn beplant met Garnache, Samso, Syrah en Cabernet Sauvignon: hieruit wordt de Camins del Priorat gemaakt. Na de handmatige oogst die niet meer oplevert dan 20 hl/ha. vindt de vinificatie plaats en daarna de rijping in Frans eiken vaten. De wijn is intens robijnrood en heeft aroma's zoals cassis en braam maar ook kruiden en zoethout. De smaak is vol met een zachte aanzet en een warme, kruidige afdronk.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.