Wild Rock Wine Company maakt onderscheidende wijnen uit de beste wijngebieden in New Zeeland. Wild Rock's slogan is: kwaliteitswijngaarden, duurzame wijnbouw, getalenteerde medewerkers en dat alles in de meest ongerepte omgeving op aarde. Het Wild Rock wijnmakersteam bestaat voor het belangrijkste deel uit gerenommeerde wijnhuis Craggy Range zoals Steve Smith, Rod Easthope and Adrian Baker. De druiven worden bij optimale rijpheid geheel handmatig geoogst. Alle trossen worden ontsteeld en de vinificatie vindt plaats in RVS vaten. Het doel is een fruit gemarkeerde en toegankelijke Pinot Noir te maken. Vervolgens wordt de jonge wijn gedurende 7 maanden in Franse eiken vaten gerijpt, hiervan is 10% nieuw. De wijn heeft een levendige rode kleur, een geur van kersen en rozenblaadjes. De smaak is soepel en vol met rood fruit, wat tijm en duidelijke tannines.
Wild Rock Pinot Noir komt uit Marlborough. De druiven worden geheel handmatig geoogst. Het doel is een fruit gemarkeerde en soepele Pinot Noir te maken. De wijn heeft een levendige rode kleur, een geur van kersen en rozenblaadjes. De smaak is soepel en vol van rood fruit, wat tijm en duidelijke tannines.
Pinot Noir
De Pinot noir druif (Frans) ook wel Spätburgunder (Duits), is een blauw druivenras dat het best gedijt in streken met een getemperd klimaat, waar het groeiseizoen per definitie lang is en dus aromavorming in de vruchten bevordert. Haar favoriete grond is kalksteen, al dan niet vermengd met ijzerhoudende klei. De oorsprong van de pinot noir ligt in de Côte de Nuits in Bourgogne, waar de Pinot noir al tweeduizend jaar groeit. Buiten Bourgogne blijkt het niet altijd eenvoudig om dit ras te verbouwen waardoor hij een veel geringere verspreiding kent dan bijvoorbeeld de Cabernet Sauvignon.Toch planten steeds meer wijnstreken deze druivenstok aan.
In de Elzas levert de Pinot noir een cépage wijn. Ook in Duitsland doet de druif het goed. Inmiddels is de druif te vinden in meerdere Europese landen en in de nieuwe wijnwereld.
Rode wijnen van pinot noir hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur, maar wel een aantrekkelijke geur. Ook kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere Pinot noirs een lange flesrijping ondergaan. De druif wordt ook gebruikt voor mousserende wijn met als bekendste voorbeeld Champagne. Soms ook wel rosé.
Toen de Australische zakenman Terry Peabody Nieuw-Zeeland bezocht in 1997, maakte hij kennis met agrariër en Master of Wine Steve Smith. De belofte die hij gemaakt had aan zijn vrouw en dochter om een levenslang erfgoed in wijn te starten, nam vanaf die ontmoeting een nieuwe wending…
In Nieuw-Zeeland ontdekte Terry nieuwe mogelijkheden en potentie die hij nog nergens anders gezien had. Zijn ambitie was niet alleen om te wedijveren met de mooiste wijnstijlen in de wereld, zijn ambitie was gewaagder. Hij wilde nieuwe wereld klassiekers maken, wijnen die opgenomen zouden worden in ’s werelds beste restaurants en verkocht door ’s werelds beste ondernemers.
EEN DUIDELIJKE FILOSOFIE
Beide mannen hebben vanaf het begin van hun avontuur belangrijke beslissingen genomen. Zo joegen zij hun Single Vineyard filosofie na en selecteerden zijn enkel de beste percelen om daar vervolgens enkel druivensoorten te planten die perfect passen bij het betreffende terroir. Craggy Range was het eerste wijnhuis op het zuidelijk halfrond dat een dergelijke aanpak hanteerde voor meerdere regio’s in Nieuw Zeeland.
PRIJSWINNEND EN VERFIJND
De winery is één van de meest geavanceerde wineries ooit gebouwd in Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn hoge standaard en uiterst precieze vakmanschap. De wijnen zijn gedurende de jaren verfijnder geworden en hebben een zekere diepgang en rijpheid gekregen. Deze prijswinnende wijnen sieren nu tal van tafels in de beste restaurants en blijven intrigeren door het volhardende karakter van hun makers en de kwaliteiten van het land.
Meer informatie: Craggy Range
Schrijf de eerste review