Dowie Doole Shiraz by Chris Thomas

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van rode wijnen van wereldklasse. Hier bezit DowieDoole 45...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Australië, Mc Laren Vale
Druivensoort
shiraz
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
barbecue, Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, gevogelte
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide, is een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van rode wijnen van wereldklasse. Hier bezit DowieDoole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan inde Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Druivensoort shiraz heerst als een souverein vorst in deze fascinerende wijnstreek. Na een klassieke fermentatie rijpte de jonge wijn 24 maanden op Frans eiken (80%) en op Amerikaans eiken (20%). Het resultaat is een C.T. Shiraz waarbij elegantie en kracht om voorrang strijden en de wijn op voorbeeldige wijze etaleert hoe mooieen Mc Laren Vale Shiraz kan zijn. Karmozijnrood, in de neus donkerrood fruit, kruidnagel, cassis en steranijs ingelijst met tonen van frans eiken die zich voortzetten in de rijke, elegante smaak aangevuld met impressies vanzoethout en pruimen. De zachte tannines zorgen voor een lange afdronk. Kan, mits goed bewaard, zeker tot 10 jaar na de oogst rijpen maar kan ook jong gedronken worden.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.