Dowie Doole Moxie Sparkling Shiraz

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Australië, Mc Laren Vale
Druivensoort
shiraz
Drinkmoment:
Aperitief, Dessert Zoet, Diner
Lekker bij:
gevogelte, Hoofdgerecht
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam. Hij is echter ontstaan door de samenvoeging van deachternamen van Drew Dowie en Norm Doole die de oprichters waren van de winery in 1996. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Voordeel is dat men indit relatief jonge wijnland niet gehinderd wordt door eeuwenoude conventies wat kan leiden tot heerlijke verrassingen, zoals hier met de Moxie (vertaald: lef, durf, moed). Een betere naam is erniet, want wie durft het aan om een mousserende rode wijn te maken van de machtige shiraz druif? Chris Thomas wél, en wát een wijn heeft hij gemaakt! Een deel van de blend is van de oogst 1996, wat de donkere kleur verklaard. De wijn, koud geserveerd, is betoverend lekker en breed inzetbaar voor wie het avontuur niet schuwt en 'moxie' heeft! Deze spraakmakende nieuweling is geheel op dronk en Chris Thomas verwacht dat de houdbaarheid zo'n 8 tot 10 jaar zal zijn. Onze verwachting is echter dat de liefhebbers voor die tijd de wijn al genoten hebben. Rood mousserend! Blauw en zwart fruit zetten de toon in de rijke, donkere smaak die aangevuld is met kruidige impressies. Rijk zonder weeïg te zijn. Een hemelsesynthese van de licht zoete smaak en knisperende frisheid.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.