Het beste van twee werelden, of vier. Maar net hoe je het bekijkt. Hoe dan ook is deze Essential Red een betoverende blend van vier druivenrassen met elk hun roots op andere plekken. Stuk voor stuk geven ze het beste van zichzelf. Zinfandel voor zijn ronde en volle karakter van rijpe pruimen, syrah voor kruidigheid en eucalyptus, cabernet sauvignon voor zijn bite en een vleugje munt en ten slotte de petite sirah die het totaal op eigenwijze wijze tot een eenheid smeedt. Tot een makkelijk drinkbare en toch indrukwekkende en daardoor onvergetelijke wijn.
En Bogle zou Bogle niet zijn als daarbij ook niet uitgebreid met hout is gespeeld. Als grootgrutter in Amerikaanse en Franse eiken vaten gaat nagenoeg geen enkele van hun wijnen de deur uit zonder ermee in contact te zijn geweest. De Essential Red heeft 12 maanden op - zoals dat zo mooi heet in de wijnpraterij - Amerikaans eiken gelegen. Daarna mag het pas de fles in. Maar dan voegt het een extra dimensie toe die je dus aan de eerste indruk hierboven mag toevoegen: namelijk geuren van cederhout, specerij en pijptabak. Hou(t) je van dit soort wijnen, dan sla je met de Essential Red - en Bogle in zijn algemeen - de plank nooit mis!
Hamburgers van de barbecue, blauwe kaas, donkere chocolade.
Het beste van twee werelden, of vier. Maar net hoe je het bekijkt. Hoe dan ook is deze Essential Red een betoverende blend van vier druivenrassen met elk hun roots op andere plekken. Stuk voor stuk geven ze het beste van zichzelf. Zinfandel voor zijn ronde en volle karakter van rijpe pruimen, syrah voor kruidigheid en eucalyptus, cabernet sauvignon voor zijn bite en een vleugje munt en ten slotte de petite sirah die het totaal op eigenwijze wijze tot een eenheid smeedt. Tot een makkelijk drinkbare en toch indrukwekkende en daardoor onvergetelijke wijn.
En Bogle zou Bogle niet zijn als daarbij ook niet uitgebreid met hout is gespeeld. Als grootgrutter in Amerikaanse en Franse eiken vaten gaat nagenoeg geen enkele van hun wijnen de deur uit zonder ermee in contact te zijn geweest. De Essential Red heeft 12 maanden op - zoals dat zo mooi heet in de wijnpraterij - Amerikaans eiken gelegen. Daarna mag het pas de fles in. Maar dan voegt het een extra dimensie toe die je dus aan de eerste indruk hierboven mag toevoegen: namelijk geuren van cederhout, specerij en pijptabak. Hou(t) je van dit soort wijnen, dan sla je met de Essential Red - en Bogle in zijn algemeen - de plank nooit mis!
Hamburgers van de barbecue, blauwe kaas, donkere chocolade.
Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie.
De cabernet sauvignon is een erg populaire druif voor rode wijn. De druif geeft een relatief volle smaak en een donkere kleur. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire merlot beschouwd. Het rijpingsproces is bij de cabernet sauvignon zeer belangrijk.
De oorsprong van de cabernet sauvignon ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek, maar tegenwoordig wordt ze op veel plaatsen gekweekt, bijvoorbeeld ook in de Côtes de Gascogne en buiten Frankrijk in Californië, Australië en Chili.
De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.
De cabernet sauvignon is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc.
<p>American Winery of the Year WineEnthusiast 2019!</p>
<p>Hoewel de familie Bogle al zes generaties lang in de regio Clarksburg landbouwt, gaat hun betrokkenheid bij de wijnhandel al 50 jaar terug. Naast het doorgeven van een sterke werkethiek en toewijding aan kwaliteit, is het succes van Bogle door de jaren heen geworteld in de dagelijkse betrokkenheid van de familie Bogle.</p>
Meer informatie: Bogle Winery
Schrijf de eerste review