Feudo Butera Sicilia Nero d'Avola

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wij...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italië, Sicilië
Druivensoort
Nero d'Avola
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Gerijpte kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
14%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde. De Nero d'Avola is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben. Hij levert verrukkelijke zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. De 'zwarte van Avola' kreeg hier na de gisting een rijping deels in foeders en deels in 350-liter tonneaux, wat hem een discreet accent van eikenhout geeft. Diep van kleur, geur van zwart fruit, amandelbloesem en specerijen. Droog en vol van smaak met een hint van kersenlikeur vermengd met heerlijke kruidigheid in de afdronk.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.