Tim Hamilton Russell is de grondlegger van Hamilton Russell, het Zuid-Afrikaanse wijnhuis dat top-terroirwijnen produceert. Anders dan de meeste andere nieuwe-wijnwereld-producenten koos Hamilton Russell er niet voor om met eindeloos veel variëteitente werken. Hij selecteerde twee druivenrassen waarvan hij verwachtte dat ze in de koele Walker Bay excellente kwaliteit zouden leveren en de unieke herkomst konden tonen. Hamilton Russell Chardonnay en Pinot Noir zijn inmiddels wereldberoemd. Zoon Anthony Hamilton vond in de nabijgelegen Hemel-en-Aarde Vallei het ideale terroir voor pinotage en sauvignon blanc. Hij gaf ze hun eigen label: Southern Right. De donkerrode Pinotage is prachtig. Geurig en smaakrijk. Bes, braam, pruim en tabak. Zwoel èn fris. Vol èn elegant. Zacht met body. Veel wijn!
Prachtige Pinotage met verfijning. Donkerrood, geurig en smaakrijk. Fris èn zwoel. Met bessen en bramen, gedroogde pruim en een vleug pittige tabak. Vol èn elegant. Zacht met body. Véél wijn, maar zeker niet zwaar. In balans. Vlees: geroosterd rood- en witvlees, van entrecote tot varkensfilet. Ook stoofschotels met vlees, groenten en specerijen. Wild: fijne wildpeper, hazenrug, reebiefstuk. Gevogelte: pittig en kruidig gevulde kalkoen, struisvogeltournedos. Kaas: romige, rijpe kaassoorten. Ook: oude kaas met compote van gedroogd fruit als pruim, vijg en dadel.
Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.
Meer informatie: Hamilton Russell
Schrijf de eerste review