Schloss Castell Silvaner Trocken

De wijngaarden van het in Beieren gelegen Franken liggen niet langs de Rijn, maar langs de Main en diens zijrivieren. Het is hier niet de riesling die de grootste wijnen maakt maar de silvaner. De grondsoorten zijn hier heel gevarieerd. Er is nogal wat mergel en zandsteen, maar ook leem, gips en klei. De riesling voelt zich hier dan ook minder thuis en ook het klimaat is voor deze druivensoort nie...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Duitsland, Franken
Druivensoort
Silvaner
Drinkmoment:
Diner, Lunch
Lekker bij:
Wit vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Vis, Voorgerecht, asperges
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
12%
Deze wijn is niet meer leverbaar.

De wijngaarden van het in Beieren gelegen Franken liggen niet langs de Rijn, maar langs de Main en diens zijrivieren. Het is hier niet de riesling die de grootste wijnen maakt maar de silvaner. De grondsoorten zijn hier heel gevarieerd. Er is nogal wat mergel en zandsteen, maar ook leem, gips en klei. De riesling voelt zich hier dan ook minder thuis en ook het klimaat is voor deze druivensoort niet optimaal, voor het korte groeiseizoen in deze streek rijpt hij te laat. Maar de silvaner bereikt hier hoogten als nergens anders. krachtig aroma, mineraalrijk en verfijnde zuren om een paar fraaie eigenschappen te noemen. Meer dan de helft van de wijnen is droog en het zijn uitstekende maaltijdbegeleiders. De geschiedenis van Castell gaat ver terug, in 1659 plantten zij de eerste silvaner druivenstokken. Inmiddels hebben zij een grote reputatie opgebouwd. De Silvaner trocken is een zgn. Gutswein, trots visitekaartje van Castell. Selectieve handmatige oogst, kleine opbrengst, temperatuurgestuurde vergisting op roestvrijstalen tanks en drie maanden rijping op zijn lie alvorens te worden gebotteld. Proefnotities: Fraai bouquet met impressies van perzik, bloemige weidekruiden en braeburn appel die zich voortzetten in een droge, zachte en sappige smaak met aansluitend een krachtige en kruidige afdronk. Gebotteld op een platte ronde fles, de Bocksbeutel is op z'n best tot 3 jaar na de oogst.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.